L'Escola Municipal de Música de Berga aposta per una nova edició del cicle de Musica per a la Ciutat. Una proposta que omple un cop més, l'agenda cultural de la ciutat amb propostes diferenciades i per a públics diversos. El centre presenta vuit concerts que s'iniciaran el proper 14 de febrer i s'allargaran fins el mes de juny. Un cicle que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga i l'AMPA i on es preveu que hi participin al voltant de 300 alumnes que integren les formacions del centre. Com en les edicions passades, també s'han programat concerts amb la implicació d'orquestres, conjunts instrumentals i intèrprets de l'àmbit professional i algunes actuacions s'han inclòs dins d'altres projectes de la ciutat com el de Queralt2016 o Berga Ciutat Escenari.

La primera proposta tindrà lloc el diumenge 14 de febrer, amb un projecte de música comunitària impulsat pels berguedans Queralt Roca i Albert Gumí que portarà a dalt del Teatre Municipal a una vuitantena de persones molt heterogènies amb l'objectiu de demostrar que la música és un nexe d'unió. Al concert hi participarà el grup Tirabol, una associació que vetlla per trencar les barreres artístiques de les persones amb discapacitat intel·lectual, l'orquestra de l'EMMB, els Superfilharmònics de l'escola de Santa Eulàlia i un grup d'usuaris del centre especial de treball Taller Coloma. L'activitat forma part dels actes de Queralt2016 i una part dels beneficis aniran destinats a l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà

Les activitats continuaran el 20 de febrer amb un concert a l'Ateneu d'Avià, la primera experiència del cicle de música a fora de la capital berguedana. En aquest cas hi participarà l'aula de violoncels i el grup de cant coral de l'Escola Municipal de Música de Manlleu amb el concert Els Guillems i la història de la música, on faran un repàs de diverses èpoques. També hi participaran alumnes del centre berguedà.

El tercer concert serà el dissabte 19 de març sota el títol Músiques de l'Holocaust. En aquest cas, l'Orquestra de l'EMMB estarà acompanyada pel reconegut Quartet Brossa. Conjuntament interpretaran músiques que es van utilitzar per a la resistència dels totalitarismes durant la Segona Guerra Mundial. Un projecte realitzat a partir de material artístic creat als camps de concentració nazis i generat per les mateixes víctimes.

La següent proposta serà el Divendres Sant, 25 de març. Enguany, el tradicional concert de Setmana Santa a l'església de Sant Pere comptarà amb la presència de l'Orquestra Amics de la UNESCO-Catalunya dirigida pel reconegut violinista Gonçal Comellas. La formació, que està realitzant un projecte solidari arreu del territori, compartirà escenari amb la Coral de l'EMMB interpretant fragments de les passions segons Sant Joan i Sant Mateu de J. S. Bach. El concert està promogut per Càritas Parroquial Berga i tots els beneficis es destinaran a l'entitat social.

El cicle seguirà el 24 d'abril amb el setè projecte simfònic. Enguany, per primer cop, estarà protagonitzat pels alumnes de les escoles de música de Berga, la Seu d'Urgell i Puigcerdà, que formaran el futur Conservatori de Música dels Pirineus. En aquesta ocasió, a partir de la Suite de Les Indes Galantes de Rameau, s'interpretaran diverses obres amb l'amor com a eix central però d'àmbits temporals i geogràfic distants. El concert també es podrà escoltar el 23 d'abril a la Seu d'Urgell.

Dins de les activitats de Berga Ciutat Escenari, el 30 d'abril serà el torn de la Banda i la Banda Jove de l'EMMB. Les dues formacions presentaran un concert format per música catalana. L'actuació serà a l'aire lliure, a sota de l'edifici de l'escola de música arranjat recentment.

La penúltima de les propostes serà el 14 de maig i estarà protagonitzada per la Coral Infantil del centre. Amb el títol Cançons de Mar, presentaran un repertori integrat per peces relacionades amb la temàtica marina.

El cicle el tancarà Queralt! (un petit musical) el 19 de juny. Una obra d'encàrrec dins dels actes de Queralt2016. Es tracta d'una cantata escenificada amb text de Xavier González-Costa i música de Robert Agustina. Dalt de l'escenari hi participaran els alumnes del centre, que cantaran i tocaran la peça; i amb la presència d'actors que s'encarregaran de la part escènica. El mateix dia de la presentació es posarà a la venda un conte amb l'enregistrament de les cançons, il·lustrat per la pintora Bet Calderer.

Totes les entrades es poden comprar al web tincticket.com. Els alumnes de l'EMMB tenen l'entrada gratuïta a tots els concerts.