El Berguedà ja disposa d'un comitè de Demòcrates de Catalunya (DC), el partit creat el 2015 impulsat pels escindits d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). En un comunicat, la formació ha informat aquets divendres 5 de febrer que el 19 de gener «va prendre forma el comitè Democràta Comarcal del Berguedà després que la reunió de l'assemblea de les voluntàries i els voluntaris de la comarca, decidís la seva constitució amb la designació per votació dels representants comarcals als diferents comités del partit».

El comitè de DC el configuren «tots els alcaldes, caps de llista i primer regidors electes que van sorgir de les passades eleccions municipals i per cinc membres que han estat triats mitjançant llista oberta». Els integrants són l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, el de Gisclareny, Joan Tor; el de Castell de l'Areny,Pere Raja; el de Vallcebre, Lluís Cadena i els exbatlles de Cercs Ferran Civil, de Vilada Pere Farré i d'Avià Llorenç Altozano a més la regidora de Gironella Sílvia Cobera a més de l'exedil del mateix municipi Artur Feliu; Xavi Serra, Antoni Garcia i Martí Traserra.

Els portaveus de DC al Berguedà i representants al comitè regional de la Catalunya central i al consell nacional són Llorenç Altozano i Jesús Calderer.

En el mateix comunicat s'informa que «amb aquest comitè comarcal es dóna per finalitzada la implantació de Democràtes per Catalunya a la demarcació de la Catalunya central, en espera del què es decideixi amb la nova comarca del Moianès». Tot i que es matisa que en el decurs de les properes setmanes «es constituirà el comitè demòcrata regional de la Catalunya central amb membres electes als respectius comités comarcals del Berguedà, Bages i Osona».

L'objectiu del nou comité comarcal de DC és créixer «amb la incorporació de noves voluntàries i voluntaris a tots els municpis de Catalunya»