L'Ajuntament de Gironella aprova el nou conveni pels funcionaris locals

El text amplia i recupera alguns drets dels treballadors que s'havien vist afectats per retallades estatals

07.02.2016 | 17:20

El ple del consistori de Gironella, celebrat dilluns passat, ha aprovat un nou conveni laboral únic pels funcionaris gironellencs, que no distingeix si no que equipara personal laboral i funcionari en drets i deures.

El conveni suposarà, en la major part dels casos, salts en els nivells retributius i, per tant, una millora global econòmica pels treballadors com ja està contemplat en el pressupost de l´actual exercici.

El nou conveni regula i amplia la flexibilitat horària del personal d´oficines municipals així com la modificació de l´horari d´atenció al públic

Per altra banda, l´entrada en vigor del conveni també implicarà augmentar alguns drets laborals que s'havien perdut amb lleis i decrets estatals i al mateix temps, deures i obligacions dels treballadors envers el compliment de les seves tasques i responsabilitats.

Segons ha explicat Mònica Flores, regidora d´Administració general, fins a dia d´avui el conveni que tenia l'Ajuntament era només pel personal laboral i estava denunciat i sense efecte des del 2012.

Flores afegeix que les modificacions imposades per Madrid dificultaven abordar un acord d'aquestes característiques que, ara, s'ha aconseguit per unanimitat dels sindicats i de l'administració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema