Gironella canvia la data del seu Carnestoltes. Aquesta és, sens dubte, la principal novetat d´enguany d´un dels carnavals més reeixits del Berguedà. El consistori ha decidit endarrerir els actes de la festa i en lloc de celebrar el Carnestoltes del 5 al 7 de febrer -com es feia habitualment i com faran pràcticament la totalitat de municipis de la comarca- s´ha programat per al cap de setmana següent, és a dir, del 12 al 14 de febrer.

El regidor de Festes, Lluís Vall, ha explicat que aquest canvi s´ha efectuat, principalment, responent a les demandes de l´assemblea de joves celebrada a l´estiu, «que evitarà la multitud de coincidències amb altres carnavals massius com els de Solsona, Sallent o Berga», entre d´altres. Amb aquest canvi, es preveu que els gironellencs puguin gaudir de la festa del seu poble i, a la vegada, visitants de municipis veïns puguin participar en la festa de Gironella.

Per altra banda, Vall ha avançat que «la rua de Carnestoltes es presenta més festiva amb la presència de xarangues, titelles gegants i xanquers, i amb una imatge del cartell molt renovada per contagiar a tothom les ganes de gresca». A més, ha destacat que una de les novetats, per traslladar aquestes ganes de gresca als veïns, serà la participació dels mateixos gironellencs en la decoració dels balcons dels habitatges particulars del municipi. És per això que l´Ajuntament posarà a disposició dels veïns antifaços gegants «per penjar als balcons que serviran per guarnir el poble.»

Tot i que el programa d´actes detallat, «ple de novetats i sorpreses» es donarà a conèixer properament, Vall ja ha assegurat que la rua escolar del divendres «es manté intacta», encara que enguany es tallarà totalment l´avinguda Catalunya, per on transcorre la rua, «per reduir el grau de perillositat». La festa infantil s´acabarà al Local del Blat, en lloc de la plaça de l´Estació.

El regidor també ha anunciat que els joves prendran més protagonisme a la celebració, tot i que ha afegit que «es mantenen les activitats per a tots els públics». Els interessats a inscriure´s a la rua de Carnestoltes, que tindrà lloc el dissabte 13 de febrer, poden consultar la informació i apuntar-se al web www.gironella.cat i el termini finalitza el 12 de febrer. També es convoca el concurs d´aparadors de Carnestoltes, amb informació al mateix web.