Laura Vilagrà, la delegada del Govern a la Catalunya central «s´ha compromès a fer un pacte de consens territorial entre totes les comarques de la Catalunya Central per una distribució de les delegacions de les direccions territorials». En declaracions a Regió 7 la delegada ha matisat que no totes en podran tenir però que s'intentarà arribar «a un pacte entre territoris» per ubicar les que falten: Treball, Afers Socials i Famílies

Aquest dimarts 9 de febrer, Laura Vilagrà ha fet estada a Berga on s'ha reunit amb David Font, president del Consell Comarcla del Berguedà. Vilagrà ha respost així la petició feta pel grup de CiU a la capital que ha reclamat una delegació per a la comarca.

Per la seva banda, David Font «ha volgut constatar que per un equilibri territorial real es fa necessari la implantació de delegacions a la comarca, implicades i vertebrades en el territori» segons ha fet públic l'ens berguedà a través d'un comunicat

En lñ atrobada que han manitngut els dos dirigents, el presidnet del Consel del Berguedà li ha traslladat «la preocupació comarcal que molts ciutadans i municipis han exposat ja sobre la processionària i quin serà el procediment d´actuació per part del govern» han indicat fonts de l'ens comarcal en un comunicat. Hi han afegit que «en aquest punt, Vilagrà s´ha compromès a traslladar també aquesta petició que és compartida per altres comarques de la Catalunya Central».

Pel que fa a les infraestructures, David Font li ha plantejat «la necessitat d´accelerar els estudis per la millora de la connectivitat de l´eix C-26 entre Solsona i Ripoll, el propi projecte executiu pel desdoblament i carril reversible a la C-16, o la problemàtica dels descomptes als ciutadans berguedans que utilitzen la C-55».

A la reunió també s´ha parlat de la necessitat de cloure les obres d'urbanització del polígon comarcal d'Olvan i comercialitzar-ne parcel·les «per atraure nous inversors, així com el necessari desplegament dels serveis pendents al mateix com l´energia elèctrica o la pròpia fibra òptica».

Altres temes tractats han estat «les potencialitats dels sectors emergents de la comarca i alhora estratègics, com el sector agroalimentari, el forestal o el propi turisme, també s´han comentat en la línia de la necessitat de disposar d´espais on poder emplaçar possibles inversions privades en aquests sectors».