Berga ha posat punt final al Carnestoltes. Ahir al vespre la ciutat va acomiadar la gresca que ha regnat els darrers dies amb un enterrament de la sardina més concorregut, que va acabar amb la tradicional sardinada.

El vestíbul de l´ajuntament va acollir des de les 5 de la tarda la capella ardent del rei Carnestoltes, enguany representat per una flamant sardina. La comitiva fúnebre va sortir de la casa consistorial presidida per la sardina gegant, seguida per les vídues -més que de costum i que ploraven amb energia-, el notari de Madrona i desenes de berguedans.

Després del recorregut pels carrers del nucli antic la comitiva va arribar a la plaça del Forn, on el notari de Madrona va ser l´encarregat de llegir el testament del rei Carnestoltes, que enguany ha repartit disfresses per a tots els polítics locals. A l´alcaldessa Montserrat Venturós li deixa un vestit de cobrador del frac, per sobreviure en un Ajuntament carregat de deutes; per als regidors de govern de la CUP, disfresses de bandolers per fer de Robin Hood i robar diners als rics; un vestit de sevillana per a la socialista Rosalia Monroy; i per als regidors de Convergència, uns vestits de gogó després d´haver-se separat d´Unió. El rei Carnestoltes també ha deixat una disfressa d´exmilitants del PSC als regidors d´ERC; una d´infermera sexy a Joan Torres d´ICV; i una de fantasma per a Joan Antoni López Noguera, del PP. Per a tots els berguedans ha repartit joguines eròtiques per fer créixer la natalitat i els ha demanat que «forniquin més».