La vila de Gironella viu immersa en un Carnestoltes ple de novetats. La rua d'aquesta tarda ha estat un dels actes amb més participació. Tal i com estava previst, el nombre de persones que han format part de la desfilada pels carrers de la vila ha augmentat respecte edicions anteriors amb la presència de més d'una vintena de colles i superant els 600 participants. El trasllat de la festa a una setmana més tard del que era habitual ha portat més gent i gresca pels carrers de Gironella. En aquesta ocasió, als grups del municipi també s'hi han afegit colles de fora de Gironella.

L'avinguda Catalunya ha concentrat un nombrós públic -alguns també vestits per a l'ocasió- que no s'ha volgut perdre les disfresses que han lluït els participants. Entre els presents s'han pogut veure indumentàries de tot tipus, des de cargols, ballarines, presoners o submarinistes, entre molts d'altres.

La comitiva l'encapçalava la Perla, la protagonista de la festa, que anava acompanyada de la Tocada del Bolet i també, la Perla Negra. Enguany, s'ha donat més relleu a aquesta figura característica del Carnestoltes de Gironella, però no ha estat la única novetat. L'Ajuntament de Gironella treballa per convertir la celebració en una festa de referència, és per això que entre les comparses participants a la rua, s'hi han afegit dues xarangues que han aportat més gresca a la celebració i també s'han pogut veure titelles gegants i xanquers. A més, abans de l'inici de la desfilada, el mestre de cerimònies Senyor Callau ha ambientat el públic assistent, que una part, ha pogut asseure's a la graderia instal·lada a davant del Local del Blat per veure des de primera fila les comparses.

Els guanyadors de la rua han estat en la categoria local: primer premi: Banyuts, segon premi, Makes, Makus i Makis i tercer premi Fantasia de Paper. En la categoria de comparses fora de Gironella: No ve d'un pam.

Activitats fins diumenge

Les activitats continuen aquest dissabte fins a altes hores de la matinada, amb concert al Local del Blat a càrrec del reconegut grup 9Son i Miquel Fontova. Diumenge, la festa continuarà amb l'enterrament de la sardina. A partir de les 5 de la tarda hi haurà ball de màscares al Local el Blat i a continuació, sardinada popular per cloure la celebració.