Estudiaran el cost d'instal·lar càmeres de vigilància al Pi de les Tres Branques

L'objectiu de la mesura és reforçar la seguretat i evitar nous atacs als dos arbres monumentals

17.02.2016 | 18:53

La comissió de seguiment de la restauració i conservació del Pi de les Tres Branques i del Pi Jove a, pla de Campllong (Castellar del Riu) han encarregat a un del seus integrants, l´Institut d´Estudis Catalans que «elabori un projecte de com s´hauria de realitzar» una instal·lació de càmeres de vigilància a la zona per evitar nous atacs. Des del 2014 fins enguany n'hi hagut 3. Fonts de l'Ajuntament de Castellar del Riu han informat en un comunicat que l'estudi ha de determinar «els costos que tindria». Hi han afegit que «sense un projecte no és viable obtenir recursos de les administracions per finançar la instal·lació i el seu manteniment».

Mentres no es pren cap mesura «s´incrementaran les mesures preventives de dissuasió, com és la presència habitual dels Mossos per la zona».

La comissió s'ha reunit aquest dimecres a Castellar del Riu. A més dels representants de la Generalitat, la Diputació, l'Institut d'Estudis Catalans i l'Ajuntament de Castellar del Riu també hi han assistit «en qualitat d´experts» representants dels cossos de Mossos d´Esquadra i d´Agents Rurals.

Fonts de l'Ajuntament de Castellar del Riu han indicat que «la finalitat principal de la reunió ha estat analitzar els darrers atemptats que han sofert aquests arbres i encaminar mesures per tal de preservar-los».

Pel que fa a «les actuacions concretes perquè les branques afectades no cedeixin s´acabaran de decidir properament entre el tècnic de la Generalitat i l´empresa que va realitzar l´actuació d´emergència».


Les mateixes fonts han «agraït la bona predisposició de les institucions per salvaguardar aquests símbols nacionals i confiem en que aviat es puguin concretar les solucions apuntades».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema