Inici del projecte educatiu del municipi 'Gironella: Tots eduquem'

Es tracta d´un projecte de reforç escolar i acompanyament en el procés educatiu dels alumnes de primària de 6 a 12 anys i on preval la suma entre escoles, entitats i ajuntament

17.02.2016 | 14:35

´Gironella: Tots eduquem´ és un treball conjunt de les regidores d´Ensenyament i Atenció a les Persones, encapçalades per Roger Ballús i Mònica Flores, que coordinadament amb els centres educatius, l´educadora social i el voluntariat de Càrites i la Creu Roja es porta a terme al municipi.

Roger Ballús ha explicat que el projecte es desenvolupa des del passat dilluns, 15 de febrer, en diferents espais i dies. Així, els dilluns té lloc a la Biblioteca del centre de Bassacs, per a l´alumnat de cicle inicial, mitjà i superior. Mentre que a la vila, s´impartirà els dilluns, per a alumnes de cicle inicial, i els dijous per als de cicle mitjà i superior. La regidora d´Atenció a les persones ha matisat que això és així degut a la ubicació d´un centre a Bassacs i dos a la vila.

Està previst que el servei, que ha començat amb 35 alumnes inscrits, s´ubiqui definitivament a l´antic Institut de Sant Tomàs d´Aquino, que es troba en fase de rehabilitació

El projecte comptarà amb un seguiment setmanal amb tots els agents implicats i una avaluació trimestral, explica el regidor d´Ensenyament.

Els objectius que persegueix el programa són reforçar les competències escolars bàsiques, potenciar els hàbits i tècniques d´estudis, promoure les habilitats de desenvolupament personal com la responsabilitat, el compromís i les habilitats socials i treballar amb xarxa amb els agents educatius del territori.

Ambdues regidories implicades creuen que es tracta d´un projecte educatiu del municipi, important i necessari, que neix després de la detecció de la conveniència de destinar esforços i recursos en potenciar aquest suport a l´alumnat de primària.

De cara al proper curs 2016-2017 s´ha tramitat una petició econòmica per a la incorporació de més material i personal tècnic de reforç als voluntaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema