Pares d'alumnes de l'escola Galceran de Pinós de Bagà han dut a terme, aquest matí de dimarts, una concentració -que repetiran fins que ho consideren oportú-davant de les portes del centre. El motiu: demanar que s'allunyi de l'escola els pares C.M. i Q.B. que dilluns van intentar picar a una alumna del col.legi. A més, C.M. va etzibar un cop de puny a la cara del vigilant municipal que va intentar mediar en el conflicte. L'home va patir lesions lleus i ha denunciat l'agressió. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació dels fets i quan la concloguin la trametran al jutjat perquè n'instrueixi una causa.

Els presumptes iniciadors del conflicte van tornar a protagonitzar un nou aldarull el mateix dilluns al capvespre quan van assetjar de nou els pares de la nena que ja havien volgut agredir al matí a l'escola segons han explicat diferents fonts a Regió7. Els fets no van anar a més.

Aquest matí, els pares i mares han acompanyat els seus fills a l'escola on dilluns es va viure el conflicte que va trencar la tranquil·litat del col.legi. L'accés al Galceran de Pinós estava vigilat per una parella d'agents dels mossos d'esquadra per evitar nous aldarulls. També hi havia el vigilant municipal que dilluns mateix a la tarda ja es va reincorporar al seu lloc de treball. Qui no ha anat a l'escola ha estat la filla de C.M. i Q.B. als qui tampoc s'ha vist per l'indret.

Un cop els escolars han estat a dins del col.legi, els pares s'han concentrat a l'entrada amb l'objectiu de reclamar «a ajuntament, direcció de l'escola i serveis socials celeritat per allunyar aquests pares de la nostra escola» segons fonts de l'AMPA. Les mateixes fonts han explicat a Regió7 que en primera instància s'havien plantejat no portar els seus fills a l'escola com a mesura de pressió però que finalment, han decidit portar-los-hi per tal de contribuir a normalitzar la vida escolar i no afegir nous elements de tensió.

A través d'una nota, la junta de l'AMPA de l'escola Galceran de Pinós han expressat que «tots volem que aquests fets no afectin als nens, per tant haurien d'anar a clase» per tal que «la violència no influeixi a la normalitat de la nostra escola».

Després d'uns minuts concentrats davant de la porta del col·legi, un representant de l'AMPA ha agraït als pares i mares presents la seva assistència, ha rebutjat la violència i ha donat suport als progenitors de la nena a qui es va voler agredir, presents a la concentració. La intervenció s'ha acabat amb els aplaudiments dels assistents que tot seguit han marxat. Els pares i mares del col·legi on estudien uns 140 alumnes preveuen mantenir aquestes concentracions fins que ho considerin necessari.

Per la seva banda, fonts de la direcció del Galceran de Pinós han lamentat i condemnat els fets «no ens agrada la violència» i han dit que «treballarem plegats» amb els serveis socials i el consistori de la vila «perquè no torni a passar». Les mateixes fonts han dit que donaran suport a una possible petició d'allunyament de la família de l'escola amb l'objectiu de restablir la normalitat de la vida escolar. Les fonts esmentades han fet palès el seu desig que els fets de dilluns «influeixin el menys possible» en els nens que van presenciar l'episodi violent. Properament es convocarà el consell escolar per informar de l'episodi.