El ple de l'Ajuntament de Berga va aprovar anit, per unanimitat,la modificació del servei públic d'Escola Municipal de Música per ampliació del Conservatori de Música, així com també la imposició de la taxa i aprovació de l'ordenança fiscal d'ensenyament del grau superior de música, que ha de permetre, ara sí, fer realitat la formalització del Conservatori de Música dels Pirineus.

A final del mandat passat, l'anterior govern de CiU, amb la consellera Irene Rigau, va presentar el Conservatori de Música dels Pirineus, un projecte que ha de permetre a l'alumnat de Berga, de la Seu d'Urgell i de Puigcerdà poder cursar els estudis de grau professional de música. Es tracta d'un projecte que ja està en marxa i que té diferents alumnes però que a hores d'ara encara no està creat formalment com a conseqüència dels entrebancs que ha tingut el consistori berguedà per aconseguir l'informe de solvència financera que se li requeria per poder-lo posar en marxa. La mala situació econòmica del consistori l'obliga a tenir aquest certificat per poder posar en marxa qualsevol servei ja que ha d'acreditar que el pot mantenir.

L'actual equip de govern de la CUP es va veure obligat a d'acceptar l'exigència de l'Institut Català de Finances (ICF) que li va reclamar, en la seva condició d'avalador, que saldés el crèdit impagat per la societat Inberga Tur, l'empresa concessionària de Queralt i l'Hotel Berga Park. Aquesta societat es troba en concurs de creditors i sense solvència econòmica per fer front al pagament del préstec que es devia i una part dels interessos, 1.165.412,22 euros.