El Consell Comarcal del Berguedà reclama al Govern de la Generalitat que pagui el que deu als ajuntaments de la comarca. D'aquesta manera atén una petició feta ahir, en la segona convocatòria del consell d'alcaldes que va tenir lloc al local social de Castellar del Riu.

A la trobada es van posar de manifest les dificultats que pateixen els consistoris per sobreviure a causa dels deutes que la Generalitat té amb ells i no els paga. Per exemple, l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, va explicar que "la Generalitat ens deu molts diners". Va exposar que el seu municipi, de poc més de 2.200 habitants, té reconeguts deutes de l'administració autonòmica per valor de 290.000 euros. "Ens fan molta falta", va assegurar Canal. La proporció dels impagats encara és més gran en el cas del municipi de Sant Julià de Cerdanyola. Agustí Elies, l'alcalde d'aquest poble d'uns 200 habitants, va dir que el Govern català els deu 130.000 euros. Fa uns dies que el govern de Borredà va fer públic que se li deu 336.637 euros. Pel que fa al Consell del Berguedà, té pendent de pagament del Govern 1,8 milions d'euros.

El president comarcal David Font va demanar als alcaldes que remetin al Consell una relació dels deutes que la Generalitat els ha reconegut. Amb aquesta documentació reclamaran el pagament en una propera reunió que el dirigent comarcal ha de mantenir amb representants del Govern. David Font es va comprometre a fer la gestió per demanar tot l'import del deute de forma conjunta. I va avançar que probablement "la Diputació està disposada a assumir" el pagament que falta als consistori fruit dels deutes de la Generalitat.