El grup municipal d'ERC aposta per canviar el sistema d'organització del Patronat de la Patum per tal "d'agilitzar i modernitzar el seu funcionament". Justament el patronat de la festa es reuneix aquest vespre a les 8. I en el seu ordre del dia ha de tractar la renovació dels estatuts per adaptar-los a la normativa vigent. Els republicans proposaran que s'obri "una reflexió global de com està estructurat el funcionament del patronat" bo i recordant que "ja en la passada legislatura es van fer diferents propostes de funcionament, de les quals no se n'ha aplicat cap".

En un comunicat, ERC explica que "al nostre entendre, cal una separació efectiva del que és pròpiament l'organització i el desenvolupament de la festa del que és la seva promoció, finançament, relacions exteriors, etcètera".

Els republicans proposen que al patronat hi hagi una junta rectora que sigui la responsable del govern, l'administració i la representació del patronat i en la qual hi hi siguin no només polítics municipals sinó també de la Generalitat, membres de la societat civil, la UBIC, l'ACEB , Hostaleria i Turisme i dels productors de la marca Patum.

A més, ERC proposa que hi hagi una comissió executiva per fer "la coordinació general i la resolució del dia a dia de les peticions que es fan al patronat complint els objectius marcats per la junta rectora". A més d'establir una comissió tècnica formada pel regidor de Patum i un representant de cadascuna de les comparses; de la Patum infantil; dels músics i el gerent, que vetlli pel "manteniment de la imatgeria, el bon desenvolupament de la festa i el compliment de la normativa del foc i de seguretat, i subjecta als objectius marcats per la junta rectora".