Jornada d'inauguracions al municipi de Montmajor. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va inaugurar ahir el pont de Sorba i la renovació del camí del cementiri, al sector de Sant Feliu de Lluelles. En l'acte, en el qual també va participar la plana major de les autoritats locals, Conesa va instar veïns i líders polítics a tenir una "nova mirada a la ruralitat".

Segons van explicar des de l'òrgan provincial, Conesa va remarcar el valor de l'acció de suport del seu òrgan als municipis a fi i efecte que els serveis als veïns mantinguin l'equilibri territorial. Conesa va remarcar que "millorar els camins i les vies locals és una contribució al benestar, la seguretat i la qualitat de vida, perquè els veïns i veïnes de Montmajor us hi pugueu quedar, perquè hi vingui gent nova i perquè pugueu emprendre". Igualment, la primera responsable de la Diputació va apuntar que "anualment dediquem 2,5 milions d'euros al programa de millora i manteniment de camins, que són un element clau en la comunicació per a pobles com Montmajor".

Conesa, que va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament, es va dirigir als veïns emfatitzant que obres com les inaugurades són les que permeten que els veïns que opten per viure en municipis petits ho puguin fer amb els serveis principals garantits. La presidenta de la Diputació va argumentar que vetllar per aquests serveis als petits municipis també és fer país, perquè "cuidant la pròpia casa i la pròpia finca és també una manera d'estimar el país". Per la seva banda, l'alcaldessa d'aquest municipi, Maria Teresa Marmí, va agrair el suport de la Diputació al municipi en la realització de les obres al pont de Sobra, les quals van comportar dues subvencions de 27.040,76 euros l'any 2014, a través del Programa complementari de suport a les inversions financerament sostenibles i a la prestació adequada de serveis públics locals, i una de 73.500 euros l'any passat mitjançant la Xarxa de Governs Locals, segons ha detallat la mateixa Diputació. Pel que fa a la segona obra, l'arranjament del camí de Sorba a Sant Feliu de Lluelles, la Diputació hi va destinar dues partides de 55.153,52 euros, l'any 2014, del Programa complementari de suport a l'economia productiva local, i de 13.520,38 euros, atorgada també l'any 2014, des del Programa de millora de camins.

L'acte d'inauguració del pont i el camí es va fer en una jornada festiva i assolellada enmig de l'expectació dels veïns.