La Diputació de Barcelona inverteix 216.458 euros per completar les millores al monestir de Sant Llorenç de Guardiola. Fonts de l'ens provincial han explicat a Regió7 que "en les properes setmanes s'iniciaran els treballs que permetran, en un futur proper, la posada en ús del monestir de Sant Llorenç amb uns estàndards de confort adequats a la importància de l'equipament".

Els treballs inclosos en aquesta primera fase preveuen "la construcció de l'obra civil necessària per poder obrir al públic l'equipament donant-li unes millors prestacions". Així, "es construeix l'obra per dotar l'equipament de calefacció, d'aigua potable, d'estació transformadora elèctrica que permeti utilitzar el monument al màxim de les seves possibilitats, dotar l'equipament d'uns serveis sanitaris adequats per a les visites i actes que s'hi desenvolupen, i les obres per a la millora de l'extinció d'incendis del conjunt". Fins ara hi ha uns lavabos (un per a homes i un per a dones) portàtils a l'exterior de l'edifici). Igualment es recuperarà "la bassa històrica del sector nord que al seu dia va donar energia als molins hidràulics, dels quals es pensa que podrien haver existit a partir del segle XV i fins a final del segle XVIII". Les fonts de la Diputació esmentades han especificat que "aquestes obres han de permetre la futura implementació de la instal·lació de calefacció, d'aigua potable i d'energia elèctrica per al desenvolupament del conjunt".

La restauració del monestir de Guardiola es va iniciar l'any 1982 i va tenir dues etapes; fins l'any 1988 la primera i des de l'any 1996 fins al 2008 la segona.