La Generalitat estudia intrevenir de cara a la tardor en comarques de l'àrea central

Segons les fonts, el principal escull abans de decidir les accions a dur a terme és el pressupost

24.02.2016 | 21:48

Després de la reunió mantinguda amb els representants de l´Associació de Berguedà Verd, Montserrat Barniol ha explicat a Regió7 que ara estudiaran com dur a terme una actuació per combatre la processionària al Berguedà i també a comarques veïnes de la Catalunya central que no ha detallat. Seria ja de cara a la tardor perquè és l´època de l´any més propicia per matar les larves quan aquestes es troben en els seus primers estadis de desenvolupament. Segons Barniol l´escull és saber els diners de què disposarà el Govern per destinar a aquesta actuació. «Encara no tenim números sobre la taula» va precisar.

Montserrat Barniol ha recordat que el 2015, la Generalitat ja va tractar 7.000 hectàrees afectades per la processionària a les comarques del Pallars Jussà, l´Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès i l´Alta Ribagorça. «Al Berguedà no es va poder actuar per raons pressupostàries» va matisar. Barniol va dir que «el que hauríem de mirar és si aquest any podem arribar a aquesta ampliació de pressupost per poder arribar» a les zones més afectades les que pateixen un nivell de grau 3 i 4, els màxims. Aquests elevats graus d´afectació els pateixen 10.000 hectàrees d´un total de 20.300 afectades per la plaga dels propietaris de l´Associació Berguedà Verd.

La Generalitat fa els tractaments a les que considera les zones més afectades amb l´objectiu de «rebaixar les poblacions d´aquesta plaga». L´hiver pasat la plaga afectava 96.000 hectàrees al país.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema