Incidències amb l´enllumenat i a la via pública centren les queixes dels veïns

El servei participatiu per a la millora de la ciutat registra 2.100 denúncies en quatre anys

29.02.2016 | 07:39

La plataforma digital que permet als ciutadans denunciar les incidències de la via pública ha registrat més de 2.100 demandes en els quatre anys que fa que funciona. Les queixes pel que fa a problemes amb l´enllumenat i sobre el mal estat de carrers i places s´enduen gran part del pastís. Des del 2012, més de la meitat d´incidències que s´han registrat al web Reparaciudad, que està disponible al portal de l´Ajuntament de Berga, fan referència a aquestes dues categories.

Tal com es pot veure a la gràfica adjunta, entre les queixes que els mateixos veïns han fet públiques al servei participatiu al llarg del darrer any per tal d´informar els responsables municipals i que la brigada hi pugui actuar, el 25,5% corresponen a demandes sobre afectacions i desperfectes a la via pública i el 31,8%, fan referència a deficiències del sistema d´enllumenat. És a dir, més del 50 % de les incidències. En nombres reals, suposen 301 demandes de les 524 totals que s´han registrat al llarg del 2015.

El regidor de l´àrea d´Urbanisme de l´Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ha assegurat que el servei Repara és una eina útil per conèixer les incidències a la via pública. Ha recordat, però, que des de la seva àrea es fan treballs de manteniment, arranjament i millora de carrers i via pública que estan planificats i «que no corresponen a les incidències rebudes a través d´aquesta plataforma». Camps assegura que «aquestes actuacions planificades són la major part», com per exemple els treballs de millora de l´accessibilitat a la via pública, el manteniment dels carrers, el manteniment dels edificis municipals.

En referència a les queixes dels ciutadans, Camps ha explicat que s´intenta actuar -hi en tots els casos «sempre que hi hagi els recursos econòmics i de personal necessaris». De totes maneres, ha recordat que n´hi ha que estan en procés de resoldre´s o algunes que per la seva naturalesa no són competència municipal.

Pel que fa a les queixes que fan referència directa al mal estat del ferm dels carrers, una de les demandes principals dels veïns, Camps ha assegurat que «hi ha petites accions previstes al llarg de l´any i es demanaran les subvencions que es puguin», però lamenta que «la situació econòmica és la que és». En aquest sentit, ha recordat, però, que la pavimentació de la ciutat «ha estat una eterna oblidada durant molts anys pels governs municipals» i diu que, «per desgràcia, només hi podem actuar quan el mal ja està fet, en lloc de poder prevenir i planificar-ho perquè no s´acabi de degradar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació de l'activitat
La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

El renovat Grup de Joves de Gironella impulsa l'activitat a l'equipament patrimonial per a tots...

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Els bombers han extingit l'incendi produït aquest matí a la planta baixa sense cap ferit

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Una trentena de professionals comparteixen experiències per ampliar els seus coneixements

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Creu Roja Berguedà promou el programa que atorga als beneficiaris la capacitat de decidir

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Una trentena de professionals participen a tallers de rastreig d'animals, supervivència o primers...

Enllaços recomanats: Premis cinema