L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central repartirà 4.051.650 milions d'euros d'ajudes dels fons europeus Leader pel període del 2014 al 2020. En aquesta convocatòria que s'ha obert ara es donaran 2,4 milions menys que en l'anterior, el període del 2007 al 2013, en què es van repartir 6,4 milions.

Les ajudes s'adrecen a petites i mitjanes empreses i administracions públiques. Les peticions es poden presentar fins al 21 de març. Les subvencions s'aniran donant al llarg de 6 fases a raó de 675.275 euros cadascuna.

El nou programa d'ajudes Leader s'obre a més empreses i per primer vegada dins l'àmbit de l'Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central les sol·licituds es podran tramitar a través d'un web (www.catcentral.cat clicant a l'apartat accés usuaris) per fer-les més accesibles a tothom, segons han explicat fonts de l'entitat.

Fonts de l'associació han explicat que "la plataforma està pensada perquè el beneficiari, amb el suport de l'equip tècnic de l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, pugui tenir accés des de qualsevol lloc i en tot moment, a la documentació presentada i a l'estat d'evolució dels tràmits del seu projecte, sense haver de desplaçar-se físicament a les oficines" de l'entitat.

Una altra de les novetats de l'actual convocatòria és que s'amplien els beneficiaris. Fins ara, les ajudes anaven adreçades específicament a microempreses i a les dels àmbits del turisme i l'agroalimentació. Ara, el ventall s'obre i hi poden accedir petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Es mantenen les ajudes per a les administracions públiques.