El primer Secretari y President del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, va presidir, dimarts a la nit, una sessió extraordinària del Consell de la Federació XI que es va fer a Bagà, amb l’alcalde del municipi, Nicolàs Viso, com amfitrió i amb l’assistència de mig centenar de persones, en la seva majoria, militants i simpatitzants del Berguedà.

Fonts del PSC han explicat que Iceta va atendre totes les qüestions plantejades per la militància, «molt interessada en saber sobre l’estat de les negociacions per la investidura del secretari general del PSOE com a President del Govern d’Espanya». El màxim responsable del PSC va reconèixer que parlava sovint amb Sánchez del que va dir que «és un optimista nat» i, malgrat que no va voler generar falses expectatives respecte a una futurible investidura; sí que va reconèixer que «per als socialistes de Catalunya és una prioritat fer possible una alternativa política que permeti que el PP de Mariano Rajoy no continuï al Govern, perquè els catalans necessitem com l’aire que respirem un Govern a Espanya que estigui disposat a dialogar».

En un comunicat, fonts del PSC han informat que Miquel Iceta, va explicar que els resultats electorals no van posar les coses fàcils per arribar a acords. Però va destacar que el que sí que va posar de manifest l’electorat a les eleccions de desembre és que hi ha una majoria clara que aposta pel canvi. «Crec que vaig ser el primer dirigent polític» -va comentar Iceta- «a parlar de la possibilitat d’un acord simultani amb Podem i C’s. Convé que les forces del canvi ens posem d’acord, conscients que són transversals, amb moltes diferències entre elles, però fent un esforç per trobar punts de contacte programàtics»

Miquel Iceta, «amb el seu estil pedagògic i amb bones dosi de bon humor» va agrair a tots els militants presents a l’acte la seva aposta pel PSC en un territori que «ja us reconec que no és el més favorable per a nosaltres». I tanmateix -va afegir- «us necessitem a tots i totes perquè el PSC som un partit de Govern, i quan es vagi veient que no té recorregut el que molts han anat prometent, segur que tornarem a ser decisius en molts governs. Perquè el PSC és un partit que es pot equivocar, és clar; però el que no ens podrà dir ningú és que hem enganyat a la gent», va concloure Iceta.