El Berguedà ha perdut un dels seus activistes culturals més destacats. Es tracta de Ramon Noguera i Subirà (Puig-reig, 1937) que ha mort després de mesos de lluita contra una malaltia. La seva capella ardent estarà oberta aquesta tarda de divendres, de 4 a 8, al tanatori de Cal Marçal, mentre que el funeral tindrà lloc demà, a les 11 del matí, a l'església parroquial de Puig-reig. El municipi ha decretat tres dies de dol oficial.

El decés que s'ha conegut aquest dijous a la nit ja ha generat les primeres mostres de condol com la nota feta pública per l'Ajuntament de Puig-reig d'on era fill predilecte.

Ramon Noguera va iniciar-se en el cant coral de ben petit, formant part de l'Escolania Parroquial de Puig-reig i als catorze va entrar a la Schola Cantorum. La seva trajectòria com a director de cor va començar dins la colla Joventut Sardanista, quan l'any 1968 s'hi funda una coral que finalment va esdevenir la coral Polifònica de Puig-reig. En va ser el director des del 1969. I ho va compaginar durant una dècada amb la direcció de la coral de l'Escola Municipal de Música de Berga.

Les primeres nocions de solfeig les va aprendre el 1968 amb mossèn Andreu Planas i un any més tard ja agafava la batuta de la Polifònica de Puig-reig que va dirigir fins el 2015.

En el Festival de cant Coral Catalunya centre de l'any passat se li va retre un tribut perquè no hi va poder ser a causa de la malaltia.

De formació autodidacta en els seus inicis i, posteriorment acadèmica assegurava en una entrevista que li va fer Regió7 l'agost del 2011Regió7 haver-ne après molt dels directors d'altres països que han passat per Puig-reig en els festivals de cant coral.

Un ple extraordinari de L'Ajuntament de Puig-reig el va nomenar fill predilecte el 9 d'abril . El 12 de juny d'aquell any es va celebrar el reconeixement en un acte al pavelló en el que es van interpretar les peces més destacades de la dilatada i atapeïda trajectòria musical de Noguera.