Els diferents alcaldes dels municipis per on transcorre la riera de Merlès s'han compromès aquesta setmana a treballar per a l'aprovació d'unes ordenances municipals comunes sobre els usos, les activitats i el comportament cívic en aquest espai per tal de garantir "la conservació del patrimoni natural i el respecte als veïns del territori". Aquesta tasca es durà a terme amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona per bé que no s'ha fet públic el calendari d'aplicació de les noves ordenances.

La redacció i aprovació d'ordenances municipals d'usos i activitats a la riera de Merlès amb facultat sancionadora és una de les quatre mesures que es durà a terme enguany segons ha aprovat aquesta setmana la comissió d'aquest espai, que està integrada pels diferents agents públics coordinats a través de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

La segona de les accions que es duran a terme enguany seran els treballs per cercar un instrument legal de planificació i ordenació per protegir tot el curs fluvial de la riera de Merlès. Fonts de l'Agència han explicat que en els propers mesos el personal tècnic del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i de l'àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona posaran fil a l'agulla.