La vuitena edició de la Fira de la Tòfona del Berguedà posa a debat, avui, a l'Ateneu d'Olvan a partir de les 5 de la tarda, el paper de la tòfona -tant la silvestre com la de cultiu a través d'arbres micoritzats_ com una eina de dinamització del món rural. La jornada tècnica d'enguany porta per lema "La tòfona, una oportunitat per al desenvolupament rural". El primer d'intervenir serà Ismael Ferrer, professor de cuina especialitzat en patrimoni alimentari i tòfona. A 2/4 de 7 explicarà les potencialitats de la tòfona al Berguedà Daniel Oliach, enginyer de forest i tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

Per a les 7 de la tarda s'ha programat una taula rodona per debatre sobre com es valoritza la tòfona al Berguedà en la qual participaran el gastrònom berguedà Toni Massanés, director d'Alícia; Rosa Serra, coordinadora de l'àrea de desenvolupament econòmic local de la Diputació; Ismael Ferrer, expert en patrimoni alimentari i tòfona; i Ramon Sala, secretari de l'associació Hostaleria i Turisme del Berguedà. Moderarà el debat Imma Espel, directora de Turisme i Comerç de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB). La cloenda de la jornada serà a 2/4 de 8 amb una degustació de tòfona a cura de l'empresa de càtering El Taller.

La fira se celebrarà aquest cap de setmana a Cal Rosal i hi haurà 15 parades de productes agroalimentaris, de les quals 5 dedicades al món de les tòfones.