Aquest dilluns, Berga ha donat el tret de sortida a un seguit d´actes que s´emmarquen dins el mes de març, dedicat a les dones i que comptarà amb diferents activitats organitzades conjuntament entre l´Ajuntament de Berga i entitats berguedanes.

Aquesta diada respon a la lluita de les dones per una millora de les seves condicions laborals i socials, motiu pel qual les diferents activitats aglutinades en aquest cartell conjunt entre Ajuntament de Berga i les diferents entitats se centren en visibilitzar i reivindicar el paper de la dona, ja sigui en el món laboral. L´artístic o fins i tot en el seu paper en un conflicte bèl€lic, una situació que es podrà conèixer a través de la projecció de la pel·lícula ´La voz dormida´.

En paral·lel, també es vol posar èmfasi en la importància de treballar per al benestar físic i emocional de la dona, motiu pel qual es duran a terme tallers on el cos, la relaxació i el moviment ajudaran a la dona a prendre consciència de la importància de tenir cura de la pròpia salut.

Un altre dels eixos centrals que es vol treballar amb les diferents activitats és l´empoderament de les dones, el seu paper clau i la necessitat de transformar i canviar les situacions de desigualtats que encara ara es perpetuen a la societat. En aquesta línia, el mateix dimarts dia 8 de març coincidint amb el Dia internacional de la Dona treballadora es farà a les 6 de la tarda a la plaça Sant Joan una taula rodona sota el lema ´Dones treballadores´ en la que hi intervindran Martina Marcet, Dolors Clotet, Nati Rego i Dolors Santandreu, moderada per Sílvia Culell.

Les diferents activitats que es duran a terme es poden consultar als programes a part que aglutinen tots els actes que es faran des del 29 de febrer fins al 12 de març.