Les associacions de veïns de Berga i l'associació Hostaleria i Turisme ha emès un comunicat en el qual reclamen que es posi fil a l'agulla immediatament a la reparació de l'ascensor de Queralt. En el text, els dos ens exposen les incomoditats que suposa que aquest equipament estigui fora de servei.

A continuació t'adjuntem el text íntegre de la nota:

'Davant de la situació generada pel no funcionament de l´ascensor de Queralt i els problemes que això comporta, volem fer públiques diverses consideracions.

Que l´ascensor de Queralt és un element imprescindible pel bon funcionament, religiós, turístic i comercial de Queralt, ja que en depenen moltes persones, sobretot les de determinada edat, amb mobilitat reduïda, les famílies de criatures amb cotxet o les mercaderies que necessita el Bar per a funcionar.

Creiem que les conseqüències de l´actual conflicte jurídic entre l´Ajuntament de Berga i l´empresa Inbergatur (que no posem en qüestió), no han de recaure sobre els berguedans i visitants que necessitin utilitzar l´ascensor per pujar al Santuari.

Sabem que l´Ajuntament de Berga treballa des de fa setmanes per a resoldre aquesta situació, però li demanem una reunió entre les parts implicades incloent-hi veïns, entitats, representants de Queralt2016 i el Capellà Custodi de Queralt perquè, tal i com va demanar la comissió organitzadora dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu (Queralt2016), es repari immediatament l´equipament i sobretot,

s´estableixi un protocol per a poder accedir a l´ascensor de seguida en cas de noves avaries o problemes.

Donem suport al comunicat de Queralt2016 i reclamem la trobada entre els diferents interlocutors per a solucionar aquest problema que ja porta més de dos mesos afectant el normal funcionament de l´accessibilitat al Santuari. Una situació que no s´hauria d´haver produït i que no genera la millor imatge que volem per a la ciutat i comarca.

A la vegada, convidem a les entitats i institucions de la ciutat, a sumar-se a aquesta petició de les Associacions de veïns i d´Hostaleria i Turisme, que no vol entrar en polèmiques. Només vol trobar solucions. Això sí, immediates.'