Nova etapa pel Ciclemuntanya.cat. El cicle de xerrades sobre experiències d´esportistes a la muntanya aposta enguany per un nou format amb la voluntat de guanyar públic en les sessions programades. Els seus impulsors han decidit concentrar totes les activitats en caps de setmana, en lloc d´organitzar les sessions al llarg d´una única setmana com fins ara. La primera xerrada serà el 4 de març, i n´hi haurà fins al 16 d´abril.

El coordinador de Ciclemuntanya.cat, Ferran Garcia, ha explicat que aquest canvi respon a l´experiència dels darrers anys. «Hem comprovat que en les sessions organitzades els caps de setmana teníem molta més resposta de públic que entre setmana, que sempre coincidíem pràcticament les mateixes persones», assegura. És per això que enguany s´ha apostat per organitzar les projeccions i les conferències en divendres, dissabtes i diumenges i fer-ho al llarg de pràcticament dos mesos.

D´aquesta manera, el cicle també agafa més embranzida i creix pel que fa al nombre d´activitats programades i es passa les cinc o sis que tenien lloc els darrers anys a un total de nou. Amb aquests canvis, l´organització espera arribar a més públic i superar el nombre de participants de les edicions anteriors.

Una altra de les novetats d´enguany és que el cicle arriba per primer cop a Avià i a Bagà. «Fins ara la majoria de xerrades es repartien entre Berga, Puig-reig i Gironella», recorda Garcia. En aquesta edició s´ha volgut créixer territorialment i perseguint aquest objectiu d´arribar a més persones.

Pel que fa a les sessions previstes, encara ballen alguns horaris i falta concretar el lloc de dues xerrades, però els organitzadors han avançat una primera proposta que inclou esportistes que han destacat en el món de la muntanya, majoritàriament del Berguedà o de comarques veïnes. A banda, també es tractaran altres temàtiques relacionades com la climatologia o l´espeleologia. La programació es pot consultar a www.ciclemuntanya.cat.

La programació

4 de març. 21 h. club esquí berguedà

Rafa Vadillo, «Siberia. Escalada en gel a la frontera Llunyana».

5 de març. 21 h. club esquí berguedà

Jordi Canal, «Viatge al blanc»

6 de març. 19 h. Club esquí berguedà

Núria Monmany i Cesc Grau, «Sortides de muntanya sense cotxe»

11 de març. 21 h. dr. llaverias puig-reig

Marc Solé i Sílvia Puigcercós «Ladakh, l´Himàlaia indi»

12 de març. 21 h. l. blat de gironella

Teo Lozano, «Muntanya i escalada als 93 anys», i Judit Franch, «La diabetis és un obstacle no un impediment»

19 de març. 21 h. mountain runners

Jordi Garcia, «Parc Natural Cadí-Moixeró: gestió, activitats...»

2 d´abril. 19 h. lloc per concretar

Homenatge a Kiku Soler

9 d´abril. 19 h. lloc per concretar

Joan Casòliva. «Relleu i subsòl del Parc Natural Cadí-Moixeró»

16 d´abril. 19 h. local parc natural bagà

Manel Cascante, «Temps i clima de Bagà i la vall del Bastareny»