El Montepio de Conductors organizat per segon any consecutiu una nova edició del Conductàlia a Berga, una jornada pensada per fomentar la seguretat viària entre els més joves. Enguany hi participaran 350 alumnes de quart d'ESO dels centres públics i concertats de la comarca. Tindrà lloc el 9 de març i s'ha presentat aquest dijous 3 de març. A l'acte hi han assistit el regido Francesc Ribera, el director del Montepio Estanis Triviño; Albert Jarne, tècnic d'Educació per a la mobilitat segura del Servei Català del Trànsit (SCT); Jordi Calafell, sost cap del SEM; Efren García, agent d'educació viària de la Policia Local de Berga; Joan López, coordinador d'educació per la mobilitat segura de l'àrea regional de Trànsit central dels Mosos d'Esquadra; Vicenç Vegas, cap dels Bombers de Berga i Ramon Baraldés, directiu del Montepio que ha dit que pretenen «convertir Berga en la capital de la seguretat viària».

Una de les novetats del certamen és que enguany s'ha convocat un concurs de videos per fomentar la seguretat viària entre els joves. Hi són cridats a participar 350 alumnes de quart d'ESO que han de presentar un vídeo sobre el tema. El treball guanyador es projectarà durant la jornada del proper 9 de març. Hi hauran diferents premis pels joves i els centres. Els joves podran viure en primera persona una simulació d'un accident a l'escenari del Teatre Municipal de Berga en el que hi participaran SEM, Bombers i Mossos i com actuen els cossos de salvament en cas d'accident mortal.

A més, diferents representants dels organismes esmentats així com també d'Stop Accidents o l'Institut Guttmann faran sengles intervencions per explicar diferents aspectes relacionats amb la seguretat viària i també es podrà escoltar un testimoni d'una persona que ha patit un accident de trànsit i com aquest fet li ha canviat la vida. Posteriorment, la plaça de Sant Pere serà l'escenari de la simulació en viu d'un accident perquè els joves vegin com treballen mossos, bombers i metges.