Antoni Biarnés, cap de files del grup de CiU a Berga, ha demanat a la societat Inberga Tur que no recorri la sentència que l'obliga a retornar els béns municipals que li va concedir el consistori el 2002 «per patriotisme berguedà». Biarnés ha fet aquesta afirmació en el ple d'aquest dijous 3 de març on també s'ha informat de la resolució del jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona.

El portaveu convergent ha dit que malgrat que la societat empresarial berguedana «té dret a recórrer» fer-ho suposaria «allargar inútilment el conflicte» circumstància que «no faria bé a ningú». Per tal de «facilitar les coses» en l'any que Berga celebra el Centenari de la Coronació Canònica de al Mare de Déu de Queralt, Antoni Biarnés ha demanat als empresaris berguedans que no facin ús del seu dret i no recorrin la resolució judicial coneguda aquesta setmana.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Berga podria recuperar dins dels tres propers mesos els béns objecte de la concessió: l'hotel Berga Park, l'ascensor inclinat i les instal·lacions municipals de Queralt. Biarnés ha exposat que això facilitaria poder actuar a les instal·lacions queraltines de cara els actes del Centenari el gros dels quals s'escauen aquest setembre tot i que ja se n'estan fent.

Antoni Biarnés ha destacat que aquesta sentència suposa «un pas més per normalitzar l'assumpte» de les concessions municipals judicialitzades. I, alhora, demostra que «el que va fer el govern el 2011» quan el ple del consistori va aprovar per unanimitat de tots els grups el trencament de les concessions a Inberga Tur per incompliment dels contractes que les regien «va ser el que s'havia de fer».

Biarnés també ha dit que si el consistori aleshores s'hagués «plegat a les pretensions econòmiques d'Inberga Tur que reclamava quatre milions d'euros» ara es lamentaria. Aquesta és la primera vegada que es diu en públic la quantitat que la societat reclamava al consistori.

La portaveu d'ERC Ermínia Altarriba ha coincidit amb el raonament de CiU. «L'Ajuntament va fer bé de mantenir-se ferms». Altarriba s'ha sumat a la peticó de Biarnés que Inberga Tur «no allargui aquest fet».

Els grups del PSC i ICV també han valorat positivament al sentència