L'Ajuntament de Berga no podrà actuar per reparar l'avaria que des del gener d'enguany manté aturat l'ascensor inclinat de Queralt fins el 14 de març d'enguany. Així ho ha assegurat el regidor d'Urbanisme berguedà Oriol Camps al ple d'aquest dijous, 3 de març.

Com ja havia fet al ple de febrer, el regidor Camps ha explicat a preguntes del PSC, que el consistori actuarà subsidiàriament per reparar l'avaria. Camps ha recordat que la el manteniment i al reparació de l'ascensor correspon legalment encara a la societat concessionària Inberga Tur. Amb tot, el consistori ja preveu que aquesta no ho farà i que haurà d'actuar el consistori com ja ha fet en d'altres ocasions.

Tanmateix, Camps ha recordat que l'Ajuntament ha de dur a terme la tramitació legal preceptiva per poder reparar l'avaria amb plenes garanties legals. En tractar-se d'un bé que malgrat la recent sentència que també fa referència el servei encara no és del consistori perquè la resolució no és ferma ja que es pot recórrer cal seguir un protocol determinat que és el que està fent el govern, ha dit l'edil.

El regidor Camps ha dit que un cop s'han redactat els corresponents informes tècnics i legals i s'ha aconseguit lliurar la petició perquè Inberga Tur actuiï al representant concursal de la societat berguedana que està en concurs de creditors, ara cal esperar un termini de 10 dies perquè el consistori pugui adobar l'ascensor. Això farà que no puguin començar a treballar físicament a l'ascensor de Queralt fins el dia 14 d'aquest mes de març, si res no canvia.

Això suposaria que la trobada de persones que es diuen Queralt, programada al santuari berguedà dins els actes del Centenari i que es preveu concorreguda, pel dia 13 de març s'hauria de fer encara amb l'ascensor aturat amb tots els inconvenients que això suposaria.

Oriol Camps ha assegurat que «si podem entrar-hi abans no farem» però sempre que el consistori tingui garantida la seguretat jurídica. Camps ha dit que la publicació de la sentència del jutjats contenciós administratiu número 7 de Barcelona que estableix que Inberga Tur torni els béns que li foren atorgat pel consistori en uan concessió el 2002 entre els quals els de Queralt «pot obri una via per guanyar alguns dies». El regidor ha assegurat que aquesta problemàtica «s'ha vetllat amb toat la diligència que s'ha pogut».