La delegada del Govern, Laura Vilagrà, considera que la primera reunió que ha dut a terme amb alcaldes de les capitals de comarca de la Catalunya Central i amb els presidents dels consells comarcals ha servit per posar les bases de quins han de ser els criteris perquè les conselleries del Govern decideixin on es col·loquen els nous serveis territorials. Vilagrà admet que la petició d'Igualada aprovada en una moció del ple municipal de tenir la seu dels nous serveis territorials que es creïn en aquesta mandat a la Catalunya Central havia iniciat una bola que s'havia fet massa grossa.

El posar ordre de Vilagrà vol dir que els territori entenguin "que la prioritat és apropar el servei al ciutadà, no pas tenir un director d'un servei territorial que en alguns casos són estructures molt petites", ha explicat. Aquest servei ja arriba amb les oficines que la Generalitat té en matèria de joventut, agricultura, treball... I pel que fa estrictament a les oficines del directors dels serveis territorials de cada departament, Vilagrà ha explicat que, tot i que s'ha d'avançar en la definició dels criteris, n'hi ha alguns que s'han de tenir en compte, com l'estructura o les instal·lacions que el mateix departament ja té al territori. Vilagrà ho exemplifica amb el cas del departament de Justícia, que és un dels que s'han de desplegar.

Per a la delegada del Govern és fàcil pensar que si el departament ja va dir el 2013 que fixaria la seu a Manresa, a més a més hi té la seu judicial més gran de totes les comarques i hi ha la presó de Lledoners, com a gran servei penitenciari que també en depèn, allò més normal és pensar que hauria d'anar a la capital del Bages. Això no vol dir tancar totes les portes ni que Igualada no hagi de tenir cap delegació, ha assegurat. Un dels territoris que de moment no tindran segur delegacions serà el Moianès, que és una comarca en construcció i, segons Vilagrà, hi ha renunciat en aquests moments.

Alcaldes i presidents del consells comarcals van estar d'acord en el format de la reunió per començar a treballar en aquests i altres punts. Un dels primers serà plantejar necessitat viàries i ferroviàries de la Catalunya Central.