Les tres escoles públiques de Berga s´han unit per promocionar conjuntament, per primer vegada, la seva oferta educativa amb el suport del consistori berguedà i el del Grup en Defensa de l´Educació Pública. L´objectiu és aconseguir el volum suficient d´inscripcions de P3 als centres públics per tal que el proper curs escolar 2016-2017 no s´hagi de tancar cap línia de l´escola pública com pretenia la Generalitat.

Tal com va avançar aquest diari el dissabte 20 de febrer, el Govern català ha decidit obrir les preinscripcions de tots els centres. D'aquesta manera es compleix una de les primeres peticions de pares, mares, direccions de centres públics, sindicats i grups polítics i el grup de defensa de l´oferta pública: que es doni la possibilitat que s'ofereixin les mateixes línies públiques de P3 que s'oferien fins a l'actual curs. I que sigui un cop es conegui la demanda real que hi ha que es prengui una decisió.

Anit, els directors dels centres públics Ramon Gassó (Sant Joan), Betlem Guillen (Santa Eulàlia) i Imma Armengol (la Valldan), juntament amb la regidora d´Educació Mònica Garcia i la representant de la plataforna en defensa de l´educació pública Laura Pueyo i pares i mares van oferir una roda de premsa. Van coincidir a mostrar la seva alegria perquè el Govern hagi fet cas de les seves peticions i s´obrin totes les línies a la preinscripció ja que creuen que això garanteix a les famílies el dret a escollir. Els centres faran tríptics i videos per difondre la seva oferta. A més s´ha programat una xerrada pel 2 de març, a 2/4 de 8 al Pavelló de Suècia amb Arcadi Oliveras, Jordi Cussà i Neus Forés.