La recollida de 2.500 signatures i la pressió política per aconseguir que el departament d'Ensenyament no tanqui una línia pública de P3 a Berga semblen haver donar fruits. Almenys de moment.

La Generalitat ha fet saber a la comunitat educativa de la capital berguedana que obrirà les preinscripcions de tots els centres. D'aquesta manera es compleix una de les primeres peticions de pares, mares, direccions de centres públics, sindicats i grups polítics: que es doni la possibilitat que s'ofereixin les mateixes línies públiques de P3 que s'oferien fins a l'actual curs. I que sigui un cop es conegui la demanda real que hi ha que es prengui una decisió.

I així serà. Fonts del departament d'Ensenyament de la Generalitat han confirmat a Regió7 que en el període de preinscripció de P3 a Berga s'oferiran els mateixos grups que fins ara. Això són 7 línies en total, de les quals 4 s'ofereixen a l'escola pública i 3 a la privada-concertada.

El període de la preinscripció per al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria va del 30 de març al 7 d'abril, segons informa el departament d'Ensenyament a la seva pàgina web.