Berga ha viscut un nou capítol en el tortuós camí de les concessions municipals. El jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha resolt favorablement l'extinció de les concessions dels béns municipals feta el 2002 a la societat Inberga Tur per l'hotel Berga Park, Queralt i l'ascensor del santuari. La sentència estableix que els concessionaris han de retornar al consistori els béns concedits en el període de tres mesos segons va fer públic, ahir, en roda de premsa l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. "Mentre aquest retorn no es faci efectiu, s'han de fer responsables d'aquests béns", segons el govern berguedà.

El retorn dels béns s'haurà de fer efectiu sempre que la sentència que es va donar a conèixer ahir sigui ferma. De moment, no ho és, ja que s'hi pot presentar un recurs en els propers quinze dies. El govern va conèixer dimecres aquesta resolució.

"Per a nosaltres és molt bona notícia", va exposar l'alcaldessa Venturós, que va admetre que si bé "no és una victòria definitiva" va pel bon camí perquè la ciutat recuperi aquests béns i serveis.

Tal com ja ha anat informant aquest diari, Inberga Tur i el consistori mantenen un llarg litigi per l'extinció de les concessions. El consistori perquè al·lega incompliment del contracte, i la concessionària s'hi oposa perquè considera que qui no ha complert és l'Ajuntament de Berga. La qüestió va estar en via de solució dialogada fins abans de les eleccions municipals del 2015.