El Consell Comarcal del Berguedà s'ha proposat fer créixer la recollida selectiva de deixalles a la comarca ja que és una de les que té un índex més baix de recollida selectiva de tot Catalunya amb un 26,3%. Amb aquesta finalitat, aquest dilluns 7 de març, l'ens comarcal ha començat a agrupar els contenidors en illes en 80 punts del nucli urbà de Berga per tal que el ciutadà trobi junts tots els contenidor que li calen per reciclar quan vagi a tirar la brossa: paper i cartró, envasos i llaunes, plàstics, rebuig i matèria orgànica. Aquesta operació que s'estendrà a tots els municipis de la comarca, primer als del baix Berguedà i després als de l'alt, vol fer més fàcil als ciutadans reciclar, un assignatura pendent per a la comarca.

La reordenacio de la ubicació dels contenidors es complementarà amb una campanya de sensibilització amb lemes com Separar bé, té el seu punt o Fes-ho bé, ho tens tot a punt!.

Aquesta actuacions les han presentat aquest dilluns 7 de març el conseller comarcal de Medi Ambient Francesc Xavier Francàs, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós i el persident del Consell Comarcal del Berguedà, David Font