L'Ajuntament de Berga no podrà actuar per reparar l'avaria que des del gener d'enguany manté aturat l'ascensor inclinat de Queralt fins al 14 de març d'enguany, segons ha assegurat el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps.

Oriol Camps ha reiterat que el consistori actuarà subsidiàriament per reparar l'avaria. I ha recordat que el manteniment i la reparació de l'ascensor correspon legalment encara a la societat concessionària Inberga Tur. Amb tot, el consistori ja preveu que aquesta no ho farà i que haurà d'actuar el consistori com ja ha fet altres vegades. Per fer-ho, l'Ajuntament ha de dur a terme la tramitació legal preceptiva per poder reparar l'avaria amb seguretat jurídica. Com que es tracta d'un bé que encara no és del consistori perquè la sentència que estableix que Inberga Tur l'ha de tornar no és ferma, cal seguir un protocol determinat que és el que està fent el govern, ha assegurat l'edil.

El regidor Camps ha explicat que ha calgut redactar els corresponents informes tècnics i jurídics. Posteriorment s'ha lliurar en mà la petició perquè la societat repari l'avaria al representant concursal de la societat berguedana, que està en concurs de creditors. Després, hi ha establert un termini de 10 dies perquè la societat digui si actua. Si no ho fa, aleshores subsidiàriament hi intervindrà el consistori. Això farà que no puguin començar a treballar físicament a l'ascensor de Queralt fins al dia 14 d'aquest mes de març, si res no canvia.

Això suposaria que la trobada de persones que es diuen Queralt, programada al santuari dins els actes del centenari per a diumenge que ve, 13 de març, i que es preveu concorreguda, s'hauria de fer encara amb l'ascensor aturat amb tots els inconvenients que comportaria.