Una trentena de càrrecs electes i tècnics municipals del Berguedà han participat a les sessions formatives del curs "Eines per afrontar la legislatura amb èxit", que ha tingut per objectiu "donar-los nous instruments i metodologies per poder oferir un millor servei a la ciutadania i poder desenvolupar els seus plans de govern amb major qualitat i coneixement", segons fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, on s'ha impartit.

El curs ha aplegat una trentena de tècnics i càrrecs electes de diferents municipis berguedans com regidors o alcaldes. S'han dut a terme 8 sessions en què s'han format en seguretat jurídica, tresoreria, innovació, comunicació, modernització del sector públic, energia i sostenibilitat, promoció econòmica i finançament.

Cursos com aquest es podran repetir després que l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local de la província de Barcelona, amb el suport de la Diputació, han signat un acord de col·laboració "per seguir treballant per millorar les administracions públiques mitjançant la formació en gestió pública promovent una cultura i uns valors de serveis públics". El conveni l'han rubricat el president de l'Agència, David Font, Maria Petra, presidenta del col·legi esmentat, i Josep Berdagué, que n'és el secretari. David Font ha destacat que aquest acord facilitarà la igualtat d'oportunitats formatives dels càrrecs electes berguedans i també dels tècnics i ha agraït la predisposició del col·legi.