Comunicat de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat

08.03.2016 | 12:11

Benvolguts/des,

Hem retirat la placa del carrer Mn. Espelt i la de la Pl. Mn. Armengou, un violador i un franquista. Han estat entregades a l'Ajuntament de Berga i a Regió 7. A continuació us expliquem els motius:

Des de l´Ateneu Columna Terra i Llibertat ja hem començat a retirar les plaques d´alguns carrers de Berga als quals els hi cal un canvi; un canvi de nom. Aquí teniu una de les que hem retirat. Ara només falta que
l´Ajuntament de Berga governat per socialistes (!) es posi mans a l´obra. Ja li hem fet la meitat de la feina. Ara només cal que posin noms dignes. És fàcil, el Centre d´Estudis Josep Ester Borràs els hi va proposar més de trenta.

Les anarquistes de Berga portem des de sempre homenatjant als revolucionaris oblidats i ho seguirem fent. Ara però, exigim que també sigui l´Ajuntament que es posicioni reconeixent els exclosos de la
història. I retirant noms com el del franquista Mn. Armengou o el violador Mn. Espelt. No els hi costa diners, només determinació. Tenen una proposta clara, pedagògica i una campanya en marxa que exigeix justícia davant de quaranta anys de dictadura i quaranta més de continuisme.

Nosaltres, facin el que facin tirarem endavant, perquè som conscients que el millor homenatge és continuar la seva lluita.

Ateneu Columna Terra i Llibertat

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema