El Consell Comarcal del Berguedà s'ha proposat fer créixer la recollida selectiva de deixalles a la comarca, ja que és una de les que tenen un índex més baix de recollida selectiva de tot Catalunya, el 26,3%. Amb aquesta finalitat, ahir, l'ens comarcal va començar a agrupar els contenidors en les anomenades illes de reciclatge en 80 punts del nucli urbà de Berga per tal que el ciutadà trobi junts tots els contenidor que li calen per reciclar bé quan vagi a tirar la brossa i evitar desplaçaments incessaris: paper i cartró, envasos i llaunes, plàstics, rebuig i matèria orgànica. Aquesta operació que s'estendrà a tots els municipis de la comarca, primer als del baix Berguedà i després als de l'alt, vol fer més fàcil i incentivar als ciutadans perquè reciclin, un assignatura pendent per a la comarca i els berguedans. En total es crearan entre 250 i 300 punts de reciclatge i caldrà adquirir un centenar de contenidors en una operació amb un cost de més de 50.0000 euros.

La reordenació de la ubicació dels contenidors es complementa amb una campanya de sensibilització amb lemes com "Separar bé, té el seu punt" o "Fes-ho bé, ho tens tot a punt!". El Consell repartirà aquests fullets en una bustiada a les llars berguedanes

Aquesta actuacions les van presentar, ahir, el conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font.