La dirigent berguedana Monserrat Ribera i Puig (Guardiola de Berguedà, 2 de febrer de l960) ha estat nomenada nova directora de l'Agència Catalana de Consum en substitució d'Alfons Conesa.

La política guardiolenca no s'incorporarà al seu nou càrrec fins d'aquí a un parell de dies el temps que es preveu que trigarà a publicar-se el seu nomenament al Diari Oficial de la Generalitat (DGC) i s'oficialitzi.

Aquesta nomenament suposa el retorn de Montserrat Ribera a l'esfera pública que ha ocupat en les dues darreres dècades amb diferents càrrecs d'àmbit local i nacional

L'octubre passat Montserrat Ribera va reincorporar-se al seu lloc de treball a Acció 10 (abans Cidem) l'organisme de dinamització industrial del Govern català. Hi ha està desenvolupant tasques dins de la unitat d'internacionalització. Ribera tenia una excedència forçosa des del 2004 de la seva feina en aquest organisme perquè ocupava un càrrec públic. Quan va plegar de diputada a Parlament l'agost passat va demanar reincorporar-se al seu lloc de treball que havia ocupat durant setze anys. Ara, a causa del seu nomenament com a directora de l'Agència Catalana de Consum haurà de demanar una nova excedència.

El perfil

Montserrat Ribera és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. I també diplomada en Fiscalitat i Diplomada en Anàlisi Financer per EADA.

El 1984 va accedir al mercat laboral treballant d'economista al sector privat en el món de les assegurances i serveis. El 1988 va entrar a treballar al Centre de desenvolupament i Innovació Empresarial (Cidem) de la Generalitat on va romandre durant setze anys com a delegada a la Catalunya central.

Va iniciar-se al món de la política el 1995 quan va esdevenir regidora de CiU a Guardiola de Berguedà. Va ser alcaldessa del seu poble del 14 de juny del 2003 al 13 de juny del 2015. I va ser la primera dona presidenta del Consell Comarcal del Berguedà de 1999 al 2008 organisme del qual també havia estat consellera de diferents àrees com per exemple Benestar Social. Va ser diputada al Parlament de Catalunya del 2008 al 2015. I del 1995 al 1999 fou també diputada provincial de la Diputació de Barcelona.