Un total de set propostes s'han presentat al projecte d'emprenedoria de la masia Castellnou de Vallcebre, el consistori del qual busca noves famílies per al municipi que tinguin ganes de posar en marxa una activitat empresarial, cultural o social en aquest edifici.

Fonts del consistori i de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà han explicat que al llarg de les properes setmanes "es farà l'avaluació i seguiment de les propostes". L'objectiu que s'ha fixat és poder fer el concurs d'adjudicació de la concessió pels "voltants del mes de maig del 2016, i fer realitat la incorporació d'una nova família i el desenvolupament d'una nova activitat econòmica al municipi".

Les mateixes fonts han explicat que les propostes presentades "són molt diverses, des de la instal·lació d'obradors de productes agroalimentaris singulars, passant per tallers d'artesania o per activitats i serveis pel tercer sector social i cultural". Han afegit que , "a més a més, l'èxit de la iniciativa està garantit atès que la majoria dels candidats són famílies joves amb fills de fora de la comarca del Berguedà".

Castellnou és una masia del segle XIX situada a la part nord del nucli urbà de Vallcebre. La masia, de propietat municipal, està ubicada en un solar de 870 metres quadrats, amb una superfície construïda de 330 metres quadrats distribuïda en tres plantes i el tradicional paller de les cases de pagès de 40 metres quadrats.

L'entorn de l'edifici es troba urbanitzat, amb xarxa d'aigua i sanejament, electricitat, enllumenat públic i bona connexió a Internet. Tal com ja va informar aquest diari en el seu dia, la masia de Castellnou necessita obres de restauració. No obstant això, el consistori es compromet a assumir els costos d'una primera fase de rehabilitació per un import de 30.000 euros. La resta d'actuacions a l'edifici "per tal de posar en funcionament el futur negoci" aniran a càrrec dels adjudicataris. L'Agència oferirà assessorament al projecte guanyador pel que fa al pla d'empresa i la implementació de l'activitat i la recerca de subvencions.

Aquest projecte és una iniciativa que impulsa l'Ajuntament de Vallcebre amb el suport de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i també de la Diputació de Barcelona.