El jutjat contenciós administratiu número 7 de Barcelona ha resolt a favor de l'extinció de les concessions dels béns municipals feta el 2002 a la societat Inberga Tur per l'hotel Berga Park, Queralt i l'ascensor.

La sentència estableix que els concessionaris han de retornar al consistori els béns concedits en el període de tres mesos segons ha fet públic en roda de premsa aquest dijous al migdia l'alcaldessa de Berga Montse Venturós. Això serà així si aquesta sentència acaba sent ferma perquè de moment no ho és ja que s'hi pot presentar un recurs en els propers quinze dies. El govern va conèixer dimecres aquesta resolució.

«Per nosaltres és molt bona notícia» ha valorat l'alcaldessa Venturós admetent que si bé «no és una victòria definitiva» està en el bon camí perquè la ciutat recuperi aquests béns.

Tal i com ja anat informant aquest diari, Inberga Tur i el consistori mantenen un llarg litigi per l'extinció de les concessions iniciat en el passat mandat. El consistori argumenta incompliment del contracte per part de la societat i els concessionaris per part del consistori.

Segons ha informat aquest dijous a migdia la batllessa berguedana, la mateixa resolució estableix que hi hagut un incompliment del concessionari xifrat en un 70% i centrat en aspectes com no oferir els estudis d'escola hostaleria i turisme previstos a la concessió, la falta de conservació dels béns de Queralt o de l'ascensor del santuari.

Segons la informació facilitada per la dirigent berguedana, a l'Ajuntament li atribueix un 30% d'incompliments en les seves obligacions. Per exemple per no haver adequat els espais per dur a terme activitats formatives previstes a l'hotel.

Montse Venturós ha dit que ara «caldrà veure com evoluciona tot plegat» recordant que encara falta superar l'escull del procediment de la liquidació contractual a través d'un altra judici. Sigui com sigui, ha reconegut que cal anar «a poc a poc» exposant que «el govern treballarà per l'interès públic» perquè l'Ajuntament pugui recuperar aquest béns «allò que com a poble és nostre»