La dirigent berguedana Montserrat Ribera i Puig (Guardiola de Berguedà, 2 de febrer del 1960) ha estat nomenada nova directora de l'Agència Catalana del Consum en substitució d'Alfons Conesa. La política guardiolenca no s'incorporarà al seu nou càrrec fins d'aquí a un parell de dies, el temps que es preveu que trigarà a publicar-se el seu nomenament al Diari Oficial de la Generalitat (DGC) i s'oficialitzi.

Aquest nomenament suposa el retorn de Montserrat Ribera a l'esfera de la gestió pública que ha ocupat en les dues darreres dècades. En declaracions a Regió7, Ribera ha dit que està "molt contenta" per aquest nomenament. La berguedana dirigirà un equip d'unes 160 persones que depèn del departament d'Empresa i Coneixement. Ribera s'ha compromès a "treballar perquè les coses vagin bé per millorar la situació actual i perquè tinguem un país lliure". Ribera ha dit que "tots som consumidors" i que des del seu nou càrrec "intentaré ajudar la gent perquè hi hagi la màxima informació i els "mínims incidents" en el món del consum. Ribera ha dit que posarà l'accent en l'àmbit de la pobresa energètica.

L'octubre passat Montserrat Ribera va reincorporar-se al seu lloc de treball a Acció 10 (abans Cidem), l'organisme de dinamització industrial del Govern català. Hi ha desenvolupant tasques dins de la unitat d'internacionalització. Ribera tenia una excedència forçosa des del 2004 de la seva feina en aquest organisme, ja que ocupava un càrrec públic. Ara, pel seu nomenament com a directora de l'Agència Catalana del Consum haurà de demanar una nova excedència.