L'ascensor de Gironella, premiat a la Biennal d'Arquitectura

11.03.2016 | 07:49
Imatge de l´ascensor

El projecte de l'ascensor que connecta la part nova del nucli amb el barri vell de Gironella, obra de Carles Enrich, ha estat premiat en la categoria d'urbanisme, paisatge i ciutat en la darrera edició de la Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme. La forma de l'ascensor -estrenat l'agost passat per la festa major, i que en algunes ocasions s'ha hagut de tancar al públic per problemes de funcionament tot i que ara ja fa temps que funciona bé- imita la xemeneia d'una fàbrica com les de les colònies tèxtils . Els primers 8 metres de la caixa de l'ascensor són de vidre per garantir la integració al passeig de Cal Metre. Els 16 metres restants són de gelosia ceràmica, com les naus industrials de Cal Metre i la Torre del Rellotge, tant per integrar-lo a la muralla al qual està encastat com per la necessitat de protecció davant la incidència solar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema