El Centre d´Empreses de Cercs rep 1,5 milions d´euros des del 2007

L'Agència de de Desenvolupament del berguedà enllesteix la instal·lació de nova senyalització d'un espai que e stroba al 77% d'ocupació

11.03.2016 | 13:10
Responsables de l´Agència al costat de la nova senyalització, aquest divendres
Responsables de l´Agència al costat de la nova senyalització, aquest divendres

Des del 2007, el Centre d’Empreses de Cercs de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha rebut inversions de més 1,5 milions «per convertir l’espai industrial de l’antiga Cimentera de Cercs en un veritable centre d’empreses industrials i de formació»
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha culminat aquesta setmana la instal·lació de la nova senyalització i l’adequació de naus industrials per l’allotjament de noves activitats empresarials al recinte industrial del Centre d’Empreses de Cercs.

En aquesta darrera inversió, s’ha harmonitzat la senyalització del recinte amb panells indicatius de numeració de les naus industrials i de les empreses instal·lades, s’ha construït un mapa de situació del polígon industrial, i s’ha col·locat panells indicatius per millorar l’accés al recinte.

Actualment, el Centre d’Empreses de Cercs amb la instal·lació de dues noves empreses - Tractaments Industrials Soldeber i Prescad Engineering Pressure Equipment - es troba en el 77% d’ocupació i ja són 10 activitats empresarials que operen des del CEC, generant més d’una trentena de llocs de treball.

El Centre d’Empreses de Cercs és un recinte industrial que dóna suport a les empreses de nova creació a través d’un Viver d'Empreses Industrial o també, a activitats empresarials en fase de consolidació i creixement, oferint naus industrials, despatxos i tallers de fusteria, soldadura o mecanitzats, en règim de lloguer en condicions preferents. A més a més, disposa d’un centre de serveis comuns amb Sales de reunions i Sala d’actes a l’abast de totes les entitats i empreses del territori.

La voluntat de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà és continuar apostant per millorar i invertir en el Centre d’Empreses de Cercs per consolidar-lo en una infraestructura que permeti la creació d’empreses i ocupació, posicionant el nostre teixit empresarial.


Planta fotovoltaica

L’any 2012, el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs – Berguedà (antecessor de l’ADBerguedà) va aprofitar la substitució de les cobertes de fibrociment per instal·lar un sistema fotovoltaic de 64 kW amb una producció màxima estimada de 86.641,57 kWh/any i una vida útil de 25 anys.

En aquest 4 anys de vida de la planta fotovoltaica del CEC, s’ha generat 366.231kWh, representant un estalvi de consum dels combustibles de fòssils i de gasos de l’efecte hivernacle, i representa una aposta clara de lluita contra el canvi climàtic i de generació de riquesa amb la cura del medi ambient a partir de l’ús de les energies renovables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

La mostra recull la trajectòria de Lafarge Cementos, que té els seus orígens al Clot del Moro des...

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Les projeccions començaran el proper dia 3 de novembre i s'allargaran fins l'1 de desembre

Un regidor díscol d´ERC fa trontollar el govern de Vilada

Un regidor díscol d´ERC fa trontollar el govern de Vilada

Vicenç Massana trenca amb el PSC i s'alinea amb l'oposició, tot i que no deixa el seu grup ni l'acta

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

Enllaços recomanats: Premis cinema