El Centre d'Empreses de Cercs rep 1,5 milions d'euros des del 2007

L'Agència de de Desenvolupament del berguedà enllesteix la instal·lació de nova senyalització d'un espai que e stroba al 77% d'ocupació

11.03.2016 | 13:10
Responsables de l´Agència al costat de la nova senyalització, aquest divendres

Des del 2007, el Centre d´Empreses de Cercs de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà ha rebut inversions de més 1,5 milions «per convertir l´espai industrial de l´antiga Cimentera de Cercs en un veritable centre d´empreses industrials i de formació»
L´Agència de Desenvolupament del Berguedà ha culminat aquesta setmana la instal·lació de la nova senyalització i l´adequació de naus industrials per l´allotjament de noves activitats empresarials al recinte industrial del Centre d´Empreses de Cercs.

En aquesta darrera inversió, s´ha harmonitzat la senyalització del recinte amb panells indicatius de numeració de les naus industrials i de les empreses instal·lades, s´ha construït un mapa de situació del polígon industrial, i s´ha col·locat panells indicatius per millorar l´accés al recinte.

Actualment, el Centre d´Empreses de Cercs amb la instal·lació de dues noves empreses - Tractaments Industrials Soldeber i Prescad Engineering Pressure Equipment - es troba en el 77% d´ocupació i ja són 10 activitats empresarials que operen des del CEC, generant més d´una trentena de llocs de treball.

El Centre d´Empreses de Cercs és un recinte industrial que dóna suport a les empreses de nova creació a través d´un Viver d'Empreses Industrial o també, a activitats empresarials en fase de consolidació i creixement, oferint naus industrials, despatxos i tallers de fusteria, soldadura o mecanitzats, en règim de lloguer en condicions preferents. A més a més, disposa d´un centre de serveis comuns amb Sales de reunions i Sala d´actes a l´abast de totes les entitats i empreses del territori.

La voluntat de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà és continuar apostant per millorar i invertir en el Centre d´Empreses de Cercs per consolidar-lo en una infraestructura que permeti la creació d´empreses i ocupació, posicionant el nostre teixit empresarial.


Planta fotovoltaica

L´any 2012, el Consorci de Formació i Iniciatives Cercs – Berguedà (antecessor de l´ADBerguedà) va aprofitar la substitució de les cobertes de fibrociment per instal·lar un sistema fotovoltaic de 64 kW amb una producció màxima estimada de 86.641,57 kWh/any i una vida útil de 25 anys.

En aquest 4 anys de vida de la planta fotovoltaica del CEC, s´ha generat 366.231kWh, representant un estalvi de consum dels combustibles de fòssils i de gasos de l´efecte hivernacle, i representa una aposta clara de lluita contra el canvi climàtic i de generació de riquesa amb la cura del medi ambient a partir de l´ús de les energies renovables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema