Creu Roja Berguedà ha fet un pas més i continua creixent al Berguedà. Des del novembre passat, s'han incorporat a l'entitat 195 socis i sòcies i, en total, ja en té 2.251 arreu de la comarca. Les xifres demostren la gran implantació que l'entitat té al Berguedà, i l'alta consideració que la ciutadania té de la feina que fan els voluntaris i els professionals de la Creu Roja.

Al novembre, es va posar en marxa una campanya extraordinària d'informació telefònica i, gràcies a això, el nombre de socis i sòcies de la Creu Roja ha arribat a màxims històrics. La incorporació de noves persones associades ajudarà a difondre els projectes de l'entitat i contribuirà a finançar-los. Amb les quotes que pagaran voluntàriament els 195 nous socis i sòcies, i amb els increments de quota que han decidit fer 90 persones que ja ho eren, Creu Roja Berguedà tindrà uns ingressos extra de 19.899 euros. Aquests diners serviran per finançar projectes d'ajuda social i d'atenció a les famílies, els infants, les persones grans i les persones en situació de vulnerabilitat.

Majoria de dones

El 52% de les persones associades a Creu Roja Berguedà són dones. 76 són nens o nenes, i també hi ha una setantena d'empreses col·laboradores que consten com a sòcies.

Creu Roja vol agrair el compromís dels 2.251 socis i sòcies del Berguedà, tant els nous com els antics, i de les desenes de voluntaris que treballen dia rere dia per fer possibles tots els programes que té en marxa l'entitat. Les activitats de la Creu Roja s'han multiplicat en els últims anys per fer front a les noves necessitats, i la principal font de finançament són les aportacions de les persones associades. Malgrat els indicis incipients d'estabilització de l'economia, la Creu Roja detecta una cronoficació de la situació de vulnerabilitat de moltes famílies del Berguedà, que continuen tenint moltes dificultats per fer front a les necessitats més bàsiques.

Per això, Creu Roja es compromet a continuar treballant per construir una comarca més justa, més solidària i més humana.