Sota el títol "Abracem Queralt", el diumenge 3 d´abril s'intentarà fer una cadena humana a l'entorn de la muntanya del Santuari per a la qual es fa una crida per reunir les 1.500 persones que faran falta. L'acte s'inclou dins les festes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.

La jornada començarà a les 9 del matí, sortint a peu des de Berga direcció al Santuari. Hi haurà dos punts de partida, la Plaça de Sant Pere i el Parc del Lledó. Aquells que ho prefereixin, poden sumar-se al grup a les 9.30 a la Font Negra.

A les 11.00 és previst començar a situar les més de 1.500 persones que fan falta per poder assolir l´objectiu d´abraçar la muntanya, des de la plaça del Santuari, passant per la Font del Bou, els miradors i tornant a la plaça central. Està previst gravar des de l´aire tota la jornada, que finalitzarà amb una gigafoto de grup de tots els participants.

Amb l´objectiu de finançar la proposta s´han posat a la venda uns mocadors commemoratius, dissenyats pel berguedà Sergi Montaner, i que estan pensats per poder utilitzar en altres actes durant l´any, com pot ser la Patum extraordinària que tindrà lloc el mes de setembre.

El cost és de 5 € i es podran comprar als punts habituals on es poden adquirir productes de Queralt2016.