Operaris de la brigada municipal de l'Ajuntament de Berga van recol·locar ahir al matí les dues plaques que la setmana passada van retirar membres de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat per reclamar que el nomenclàtor inclogui noms de lluitadors contra el feixisme i de col·lectius obrers.

Treballadors del consistori van recollir ahir de l'oficina del diari Regió7 a Berga la placa dedicada a Mossèn Armengou que hi romania des del 8 de març, quan representants de l'entitat anarquista la hi van dipositar embolicada com si fos un paquet convencional. Un parell d'operaris es van endur la pesada placa de ceràmica amb un marc de ferro i se la van emportar a la plaça sense urbanitzar que hi ha sota l'edifici de l'escola de la Llar i que porta el nom del capellà. Un cop allà la van collar amb cargols al pal metàl·lic deixant-la com estava abans que fos retirada. Abans havien reposat la placa de Mossèn Espelt.

La retirada i recol·locació de les dues plaques s'han dut a terme sense que cap membre del govern de la CUP hagi valorat públicament aquesta acció. Fonts del govern consultades per aquest diari, ahir, van declinar valorar-ho adduint que estan treballant en temes més prioritaris. Tampoc no van voler informar de si aplicaran alguna sanció pel fet d'haver retirat les plaques, tal com van reclamar la setmana passada al govern els grups de l'oposició, CiU i ERC. Els dos partits van condemnar els fets, igual que el PSC i les associacions de veïns de Berga.