Els càmpings ubicats a prop de la riera de Merlès defensen la necessitat d’aplicar els onze punts del full de ruta per a la gestió del torrent. A més a més, asseguren que les mesures que s’han pres fins ara, com la reducció de la velocitat de circulació a les vies properes a la riera, la millora del sistema d’estacionament de vehicles, l’aplicació de la senyalització horitzontal i vertical i la recollida de deixalles, entre d’altres, van en la bona direcció.

Eva Torrent, treballadora del càmping Riera de Merlès, assegura que un dels punts més importants del full de ruta -les restriccions de l’ús públic de la riera- cal que s’apliqui. «Estic convençuda que els campistes seguiran venint i que agrairan que la zona estigui més controlada, ja que ara està saturada», opina. Malgrat tot, una de les qüestions que Torrent lamenta és la manca d’agents dels Mossos d’Esquadra que hi ha a la zona per fer complir la normativa. «Tarden molt a arribar. Si hi ha problemes i se’ls ha de fer una telefonada, han de venir de Berga. Hi ha pocs mitjans», explica.

Per la seva part, Josep Costa, alcalde de Santa Maria de Merlès i propietari del càmping Vall de Merlès, també creu que és necessari que es prohibeixi parcialment l’accés públic a la riera. «S’han de prendre mesures molt restrictives per solucionar aquest problema. No hauria de ser així, però malauradament molta gent no té un comportament com caldria en els espais naturals», argumenta.

El responsable del càmping Saiol, Santiago García, situat al municipi de les Llosses, afirma que a la seva zona de la riera no es fan treballs de vigilància, ja que depèn de la Diputació de Girona. «Estic pressionant perquè s’hi impliqui», assegura.