L'equip de govern de la CUP de Berga debat i decideix aquest dimecres 9 de març què fer amb les dues plaques de noms de carrers que l'entitat anarquista Ateneu Columna Terra i Llibertat de la ciutat va retirar dimarts segosn un comunicat que va fer públic. L'acció que fonts de l'entitat van qualificar de «simbòlica» per tal de reivindicar de nou el canvi de noms de diferents carrers i places de la ciutat, ha rebut la condemna de CiU i també d'ERC, ambdós grups a l'oposició

ERC s'ha afegit aquest dimecres a la condemna que dimarts va fer CiU. Els republicans també han demanat al govern que reposi les plaques sostretes i sancioni l'acció. En un comunicat, fonts d'Esquerra diuen que els autors de la retirada de les plaques han incorregut «pressumptament en una infracció, i alhora, menystenint el respecte a la resta de ciutadans». Les fonts esmentades aseuren que «aquest acte de força i impositiu és equiparable als actes que ells denuncien». ERC ha qualificat la retirada de plaques de «vandalisme ideològic».

Els republicans esperen que el govern de la ciutat «faci el que s'ha de fer: en primer lloc recol·locar subsidiàriament (reclamant les costes als autors) les plaques al seu lloc. En segon lloc, tipificar la infracció i aplicar la sanció corresponent i en tercer lloc obrir aquesta qüestió política a la participació ciutadana» en referència a la decisió sobre el nom dels carrers.

La CUP s'ha de pronunciar

Per la seva banda, l'alcaldessa Montse Venturós ha dit a aquest diari que el govern es reunirà aquest dimecres i també l'assemblea de la CUP i d'aquestes trobades en sortirà un posicionament. No ha volgut explicar si recol·locaran les plaques, no ha dit si condemnen els fets ni si s'aplicaran sancions. De moment, tots aquests interrogants queden a l'aire i supeditats a la celebració de les reunions esmentades i als determinis que s'hi adoptin. Venturós ha explicat que tenen la intenció de fer un comunicat per donar a conèixer el seu posicionament i preveu que el faran públic avui o demà.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Francesc Ribera s'ha manifestat en uns termes similars sobre les accions més immediates a adoptar per la retirada de les plaques. A més, ha recordat que qui ha decidir els nom dels carrers són els ciutadans.