Revisen les escombraries de Berga per saber qui les deixa al mig del carrer

El consistori denuncia l'actitud d'una minoria que llança les bosses al mig del carrer

21.03.2016 | 07:35
Deixalles abandonades al carrer
Deixalles abandonades al carrer

L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal han reforçat la campanya de conscienciació per al reciclatge de deixalles. L'objectiu és «cridar l'atenció» dels incívics que han decidit llançar les escombraries al mig del carrer enlloc de dispositar-les als contenidors després dels canvis de distribució realitzats recentment.

Segons fonts municipals, aquest matí s'han revisat algunes de les bosses abandonades al carrer en busca de dades personals amb l'objectiu de poder localitzar els infractors i poder-los conscienciar a reconduir les actituds incíviques. A banda, també ha de servir per visualitzar tota la brossa que es llança sense pensar en el reciclatge. De totes maneres, més enllà d'intentar localitzar les persones infractores, l'objectiu també és conscienciar de la necessitat de no deixar la brossa al carrer. Segons ha pogut saber aquest diari, de moment, l'objectiu no és aplicar sancions sinó «que serveixi com un toc d'alerta»

Des de l'Ajuntament de Berga es lamenta que la nova distribució dels contenidors a la ciutat hagi generat accions incíviques d'una part de la ciutadania, tal i com ja ha explicat aquest diari.

Tot i que des del consistori es considera que el canvi de les illes de contenidors impulsat des del Consell Comarcal del Berguedà i amb el suport de l'ens municipal, s'està desenvolupant en una línia de normalitat amb les lògiques incidències originades en un canvi en profunditat com el que s'està portant a terme i que s'està acabant d'ajustar» el regidor de Sostenibilitat del consistori berguedà, Oriol Camps, ha denunciat que una part dels veïns hagin optat per adoptar una actitud incívica. «Se segueix treballant per posar més contenidors en aquelles illes on s'ha detectat que els canvis existents queden completament plens i s'està valorant dia a dia com evoluciona el canvi per detectar necessitats», ha dit. Ha afegit, però, que «no podem passar per alt que en alguns punts on abans hi havia contenidors, algunes persones estant abandonant-hi les deixalles al mig del carrer. Òbviament i de forma extraordinària, s'han recollit aquestes deixalles abandonades, però igualment des de l'Ajuntament es fa una crida a la conscienciació de la importància de les noves mesures adoptades».

Des del consistori s'ha recordat que la unificació de les illes de contenidors pretén incrementar el reciclatge a les llars berguedanes i ha incidit en les estadístiques negatives que situen el Berguedà a la cua de les comarques en quant a recollida selectiva. «Això té unes implicacions pel medi ambient que són conegudes, però també unes altres d'econòmiques que no ho són tant», ha advertit. «Mitjançant el rebut de les escombraries cadascú paga una taxa per cada tona de residus que va a parar a l'abocador, és a dir, per tot el que es llança al contenidor verd de rebuig. Aquesta taxa ha pujat molt enguany, això vol dir que pagarem més. La única forma de no pagar més és llençar menys brossa a l'abocador, és a dir, separar més i bé».

Per acabar, des del consistori s'ha demanat als ciutadans que facin un «petit esforç» en pro del benefici col·lectiu, tant econòmic com mediambiental..

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

La Farsa no convoca el concurs de Garrofes després de la baixa participació dels darrers anys

La Farsa no convoca el concurs de Garrofes després de la baixa participació dels darrers anys

El certamen per escollir els versos satírics que es llegeixen durant Els Pastorets s'ha celebrat...

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Puig-reig esdevé el centre del pubillatge amb l'acte de proclamació dels representants nacionals

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

Veïns i alcaldes reclamen mesures per tal de combatre les males accions d'algunes de les persones...

L´Hospital Comarcal Sant Bernabé, entre els millors d´Espanya segons els premis Top 20

El centre hospitalari del Berguedà ha estat premiat en les categories de gestió global i àrea de...

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La consellera Meritxell Serret clou la Green Week a Berga

Enllaços recomanats: Premis cinema