La Fundació Sant Roc ha escollit una de les dates més assenyalades del calendari a Gironella -la Fira de Sant Josep, que s'ha celebrat aquest cap de setmana- per mostrar al poble i als visitants d'arreu de la comarca les darreres obres que s'han fet en l'edifici centenari de la residència.

"Estem ubicats en una casa construïda el 1909", explica Montserrat Cutal, directora de la fundació. Per millorar-ne l'estat, des del 2005 l'entitat hi ha dut a terme diverses reformes. Enguany, entre altres obres, la fundació ha traslladat l'entrada de la residència a la plaça del Doctor Armengou. Fins ara s'entrava a l'equipament per una porta petita que donava al Llobregat. Amb aquest canvi, Cutal explica que els residents tenen un accés més ràpid al pati interior i a la resta d'espais de l'edifici. "Aquestes obres també han permès acostar encara més la residència al poble", assegura Cutal.

En els propers mesos, la fundació té previst dur a terme més reformes a la residència. Així, Cutal detalla: "volem fer obres a la planta baixa. D'entrada, ens hem fixat dos objectius: fer una sala d'estar més gran i simplificar el recorregut dels passadissos per als residents". A més, Cutal explica que l'antiga cuina de l'edifici es remodelarà de dalt a baix i s'hi faran habitacions.